Ciekawe urozmaicenie obiadów. Ja wykorzystałam camembert z zielonym pieprzem, ale równie dobrze możecie skorzystać z tradycyjnego lub innego smakowego.
SKŁADNIKI
- 2 filety z piersi z indyka
- 1 camembert (u mnie z zielonym pieprzem)
- 100 g żółtej fasolki szparagowej
- 1 jajko
- tarta bułka do obtoczenia
- sól, pieprz (u mnie świeżo mielony kolorowy)
- margaryna do smażenia
WYKONANIE
Mięso umyć i dobrze rozbić tłuczkiem, po czym przyprawić z obu stron solą i pieprzem. Fasolkę szparagową ugotować do miękkości, camembert pokroić w plasterki. Na każdy kawałek mięsa rozłożyć camembert, na to fasolkę przekrojoną na pół i zawinąć. Jeżeli rolady nie są stabilne, to można je "spiąć" wykałaczkami.
Do miseczki wbić jajko i rozbełtać je widelcem. Na talerz nasypać tartej bułki. Każdą roladę obtoczyć najpierw w jajku, później w tartej bułce. Na patelni rozpuścić margarynę, ułożyć na niej rolady i smażyć z każdej strony (wymaga to czasu, bo rolada musi przejść aż do środka). Jeżeli mieliście rolady zabezpieczone wykałaczkami, to wyciągnąć je przed podaniem.
Kilka zdjęć, które zdążyłam zrobić w trakcie przygotowywania potrawy :-)
W trakcie rozbijania tłuczkiem mięsa. |
Przyprawione już mięso. |
Mięso z wyłożonym na nim camembertem. |
Mięso z camembertem i fasolką, gotowe do zawinięcia. |
Usmażona rolada. Smacznego! |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz