O mnie


Cześć! Nazywam się Beata choć w Internecie znajdziecie mnie głównie pod nickiem Ejszetka. Jestem szczęśliwą żoną i matką. Moje trzy główne pasje, to podróże, gotowanie i książki. Wszystkie trzy powodują, że czuję się wolna i szczęśliwa. Podróże, nieważne czy te bliskie, czy też dalekie, pozwalają mi się oderwać od szarej rzeczywistości. Tak samo jest w kuchni. Kiedy do niej wchodzę odsuwam w niepamięć wszystkie problemy i troski i zaczynam tworzyć. Książki, w zależności od gatunku, który akurat czytam, również pozwalają mi przyjemnie spędzić czas lub poszerzyć moją wiedzę.

Nie jestem typem szefa kuchni. Raczej wolę przepisy tworzyć i się nimi delektować. Cały czas staram się zdobywać nową wiedzę, a im więcej wiem, tym bardziej rośnie mój apetyt na nowe kulinarne odkrycia.

Idę zawsze przed siebie, niezależnie od tego jakie na drodze spotkam przeciwności. Uczę się na każdym błędzie, a jakiekolwiek niepowodzenia raczej motywują mnie do działania niż zniechęcają. Uważam, że nie ma rzeczy niemożliwych. Wszystko tak na prawdę zależy od nas samych. Doskonałym tego dowodem jest mój blog. Założyłam go spontanicznie. Nie wiązałam z nim wielkich planów, bo miało to być po prostu miejsce, w którym zgromadzę swoje przepisy i wspomnienia z podróży. Taki wirtualny notatnik. Tymczasem nie dość, że mnie wciągnęło, to odnoszę coraz większe sukcesy. Im więcej wiem i potrafię, tym bardziej rośnie mój apetyt :-) Jestem jak rozpędzony głaz toczący się ze stromej góry, którego nie można już w żaden sposób zatrzymać, bo nabrał zbyt dużego rozpędu ;-)


Sierpień 2017 r., Wola Suchożebrska, warsztaty kulinarne Akademii Smaku Sokołów.
Sierpień 2017 r., Siedlce, gościna i zwiedzanie tamtejszego browaru restauracyjnego Brofaktura.

Lipiec 2017 r., Wrocław, warsztaty kulinarne "Robimy taco" z Piotrem Kucharskim.

Kwiecień 2017 r., Kraków, w domu Pani Ewy Wachowicz w trakcie nagrań do programu "Ewa gotuje".

Grudzień 2016 r., Warszawa, warsztaty kulinarne Akademii Smaku Bosch.

Kwiecień 2017 r., Racibórz, z moim synem Piotrem w polu rzepaku.

Masz do mnie pytanie? Pisz na: ejszet@poczta.onet.pl