Bardzo sycący, aromatyczny, czekoladowy budyń zachwyci niejedną osobę. Budyń robiłam do konkursu E. Wedel. Oryginalny przepis pod linkiem: Czekoladowy pudding z bakaliami.
SKŁADNIKI
- 500 ml mleka
- 30 g cukru trzcinowego
- 16 g kakao E. Wedel
- 60 g kaszy manny
- cynamon (do smaku)
- bakalie (rodzynki, żurawina, orzechy itp.)
- 1 opakowanie sezamków E. Wedel
WYKONANIE
Do garnuszka wlać mleko, dodać cukier, kakao i kaszę mannę, dobrze wymieszać. Podgrzewać mieszając, aż do zagotowania, po czym doprawić cynamonem.
Rodzynki, żurawinę (i im podobne) namoczyć w ciepłej wodzie. Wszystkie bakalie pokroić na mniejsze kawałki, sezamki również.
Gotowy budyń można podawać od razu na ciepło lub schłodzony. Przed podaniem posypać bakaliami i sezamkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz