piątek, 3 marca 2017

Fit krem czekoladowy na kanapki


Lubię czasami zjeść śniadanie na słodko, ale zaraz po tym jak zjem chleb z Nutellą dopadają mnie wyrzuty sumienia. Nie oszukujmy się... To głównie cukier biały i olej palmowy, który według ostatnich doniesień nie tylko jest niezdrowy, ale również zwiększa ryzyko zachorowania na raka. Dlatego też przygotowałam zdrową wersję kremu czekoladowego na kanapki. Robi się go dziecinnie łatwo, a jest przepyszny.


SKŁADNIKI

  • 1 dojrzałe awokado
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego

WYKONANIE

Awokado obrać ze skórki, wyciągnąć pestkę i przełożyć do misy blendera. Dodać kakao, miód i olej kokosowy, po czym włączyć urządzenie. Powinna powstać nam jednolita, błyszcząca masa bez grudek. Krem przechowywać w lodówce do kilku dni.

Uwagi: Ilość kakao i miodu możecie dostosować indywidualnie. Mój blender początkowo nie chciał zmiksować masy, więc pomogłam sobie łyżeczką mieszając masę od czasu do czasu na zmianę uruchamiając blender.