piątek, 10 marca 2017

Krem czekoladowo-migdałowy na kanapki


Bardzo zdrowy krem, w którym nie ma odrobiny białego cukru. Są za to migdały, kakao, miód i awokado, co sprawia, że krem jest nie tylko pyszny, ale i pełen zdrowia. Na pewno doda nam energii na cały dzień.


SKŁADNIKI

  • 2 dojrzałe awokado
  • 100 g migdałów
  • 40 g kakao
  • 4 łyżki miodu
  • 30 g oleju kokosowego

WYKONANIE

Migdały zmielić na drobny proszek. Awokado obrać ze skórki i wyjąć pestkę. Do misy blendera wrzucić awokado, dodać zmielone migdały, kakao, miód i olej kokosowy. Całość zmiksować na gładki, jednolity krem. Można w tym celu skorzystać również z blendera ręcznego. Krem przełożyć do słoika i przechowywać w lodówce do kilku dni. 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz