Kolejny przepis z konkursowych E. Wedel. Tym razem koktajl o wyważonym smaku, z nutą sezamu i migdałów, lekko kakaowy i bardzo sycący. Oryginalny przepis znajdziecie pod linkiem: Poranny koktajl bananowy z kakao.
Porcja na 2 duże szklanki lub 4 małe.
SKŁADNIKI
- 600 ml jogurtu naturalnego
- 2 banany
- 10 g kakao ekstra ciemnego z Ghany E. Wedel
- 30 g miodu
- 40 g płatków owsianych
- 10 g jasnych ziaren lnu
- 16 g płatków migdałowych
- 1 opakowanie sezamków E. Wedel
- do dekoracji: kilka płatków migdałowych
WYKONANIE
Do misy blendera wlać jogurt naturalny, dodać banany, kakao, miód, płatki owsiane, ziarna lnu, płatki migdałowe i pokruszone sezamki. Włączyć urządzenie. Jeżeli płatki owsiane przykleją się do ścianek misy blendera, to wymieszać łyżką i ponownie włączyć blender, tak żeby masa była idealnie gładka. Przelać do szklanek i udekorować płatkami migdałów.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz