środa, 16 listopada 2016

Sok owocowo-warzywny z roszponką, kiwi, szpinakiem i bananem


Myślę, że nikogo nie muszę przekonywać, że ten sok, to samo zdrowie! Roszponka to źródło wielu witamin i mikroelementów, m.in. takich jak witamina C, A, B6, kwas foliowy, wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas i cynk. Szpinak skutecznie chroni nas przed miażdżycą i rakiem, zaś kiwi i banan nie tylko dostarczą nam witaminy C, ale również obniżą ciśnienie.


SKŁADNIKI

  • 50 g roszponki
  • 60 g szpinaku
  • 2 kiwi
  • 1 banan
  • 500 ml wody

WYKONANIE

Kiwi i banana obrać ze skórki. Szpinak i roszponkę umyć. Wszystkie składniki wrzucić do misy blendera, wlać wodę i zmiksować. Podawać z mieszadełkiem lub słomką, bo sok może się po czasie rozwarstwiać.