Jak raz spróbujecie koktajlu z kawą zbożową Inka, to nie będziecie potrafili go przestać pić. Bardzo pyszny koktajl, który można pić na trzy sposoby: na zimno, na ciepło i w temperaturze pokojowej. Rewelacyjny smak, od którego trudno się oderwać, a dzięki zawartości kawy Inka, bananów, czekolady gorzkiej i mleczka kokosowego, to samo zdrowie. Gorąco polecam Wam ten przepis, bo skradł moje serce :-)
SKŁADNIKI
- 200 ml gorącej wody
- 50 g gorzkiej czekolady
- 7 łyżeczek (15 g) kawy Inka o smaku karmelowym
- 400 ml mleczka kokosowego (1 puszka)
- 2 banany
- dodatkowo do dekoracji: odrobina miodu, wiórki kokosowe
WYKONANIE
Do wysokiego naczynia włożyć gorzką czekoladę, zalać ją gorącą wodą i dobrze wymieszać, tak aby się rozpuściła. Następnie wsypać kawę zbożową Inka i ponownie dobrze wymieszać. Przelać do misy blendera, dodać banany, mleczko kokosowe i zmiksować na jednolitą masę. Każdą szklankę posmarować u góry delikatnie miodem i położyć na rozsypane wiórki kokosowe. Rozlać do szklanek koktajl. Można go podawać na trzy sposoby: od razu w temperaturze pokojowej, schłodzony lub podgrzany.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz