czwartek, 4 grudnia 2014

Pasta z wędzonej makreli


Osobiście lubię wszystko co jest domowej produkcji. Kompletnie nie trawię gotowych past rybnych, czy też jajecznych, a to z powodu smaku i samopoczucia po zjedzeniu takowych. Odechciewa mi się już od samego czytania składu. Dlatego też mam dla Was smaczną propozycję. Przepis nie jest mój. Moja mama dostała go od znajomej, zaś ta znajoma od innej i tak się toczy ten smaczny sznureczek. Pasta z wędzonej makreli jest prosta w przygotowaniu i można ją jeść z każdym rodzajem pieczywa.


SKŁADNIKI
  • 1 wędzona makrela
  • 2 jajka
  • 2 łyżki musztardy
  • 2 łyżki majonezu
  • pęczek szczypiorku


WYKONANIE

Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę. Makrelę obrać z ości i wrzucić rozdrobnioną do miski. Szczypiorek umyć i pokroić. Do ryby dodać jajka, szczypiorek, majonez i musztardę. Delikatnie wymieszać. Podawać z pieczywem.
Majonez można zastąpić jogurtem naturalnym, dzięki czemu uzyskamy zdrowszą wersję pasty.

S M A C Z N E G O !