piątek, 1 maja 2020

Szaszłyki po hawajsku


Szaszłyki to zawsze dobra propozycja na grilla. Bardzo lubię dodawać do potraw słodkiego akcentu, dlatego też w moich szaszłykach znalazł się ananas. Wyszło pysznie. Koniecznie musicie kiedyś spróbować. Jeżeli szaszłyki będziecie grillować powoli, to mięso będzie soczyste, a warzywa idealne.



Na 9 szaszłyków na długich patyczkach.


SKŁADNIKI



WYKONANIE

Piersi z kurczaka umyć, pokroić w średniej wielkości kostkę i przełożyć do miski. Następnie polać olejem rzepakowym i posypać przyprawą Vegeta Natur do grilla. Wymieszać, na wierzch miski nałożyć folię spożywczą i wstawić na całą noc do lodówki.

Mięso wyciągnąć z lodówki na co najmniej godzinę wcześniej zanim będziemy robić grilla, tak aby mięso nie było zimne. Ananas odcedzić z zalewy. Cebulę obrać z łupin i pokroić (u mnie duże piórka). Z papryki wyciąć gniazdo nasienne i pokroić w dużą kostkę. Na patyczki do szaszłyków nabijać kolejno paprykę, mięso, cebulę i ananas, aż do zapełnienia. Szaszłyki grillować na średnim ogniu, tak aby się nie spaliły.










#durszlakXvegetanatur #vegetanatur #inspirowanenatura


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz