czwartek, 21 maja 2020

Kaszanka z grilla


Jeżeli nigdy nie jedliście kaszanki z grilla, to czas spróbować. Wierzcie mi, że warto. Sposobów na kaszankę z grilla jest wiele. Ja przedstawiam Wam jedną z możliwości. Moje kaszanki grillowałam około 20 minut na grillu gazowym pod przykryciem. Jedliśmy je na obiad. Na jedną osobę dorosłą należy liczyć dwie kaszanki.



SKŁADNIKI

  • 6-7 sztuk kaszanki
  • 3 średnie cebule
  • przyprawa do kaszanki z grilla lub przyprawa do grilla klasycznego

WYKONANIE

Kaszankę ponacinać z obu stron ostrym nożem (najlepiej z ząbkami). Urwać długi kawałek folii aluminiowej, złożyć na pół, po czym zrobić z niej dużą łódkę. Cebule obrać i pokroić w niewielkie piórka. Na spód folii wsypać równomiernie większość cebuli. Następnie ułożyć na niej jedna obok drugiej kaszanki i posypać je z obu stron przyprawą do grilla. Wierzch kaszanek posypać pozostałą cebulą. Kaszanki grillować około 15-30 minut, aż tłuszcz zacznie bulgotać, a cebula nie będzie surowa. Podawać z pieczywem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz