Płatki Lubella kakao i miód stawiają na bliskość natury, tak więc zabrałam moje śniadanie i wyruszyłam szukać odpowiedniego miejsca. Zawędrowałam w pobliże lasu na małą polanę, gdzie mieści się również niewielki skład drewna. Oczywiście poza zjedzeniem śniadania, zrobiłam również zdjęcia :-) Przyznam, że nie było łatwo, bo mało który pień drzewa był równy, ale dzięki temu moje zdjęcia są też "bliżej natury" ;-) Myślę, że taki truskawkowo-płatkowy miks przypadnie Wam do gustu. Zapraszam po przepis.
SKŁADNIKI
- 400 g truskawek
- 50 g ksylitolu lub cukru trzcinowego
- 70 g płatków Lubella corn flakes kakao i miód
- 100 ml mleka
- 200 g śmietany 30%
- 30 g płatków migdałowych
- 100 g płatków owsianych
WYKONANIE
Piekarnik rozgrzać do temperatury 200°C. Truskawki umyć, przekroić na pół i umieścić w formie do tarty o średnicy 29 cm (forma musi być szczelna, nie może być to forma z nakładaną obręczą). Do truskawek dodać ksylitol, płatki kukurydziane czekoladowe, mleko i śmietanę, po czym dobrze wymieszać i wyrównać wierzch. W miseczce wymieszać płatki migdałowe i owsiane, posypać nimi równomiernie gotową masę i włożyć do piekarnika. Zapiekać 30 minut. Podawać na ciepło lub na zimno.
#odkrywamcomożezboże #mojaalternatywa #zrodzinąnajlepiej #lubella
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz