Ten syrop niejeden raz postawił mnie na nogi, dlatego też publikuję go na blogu. Akurat teraz zaczęłam się niewyraźnie czuć i boli mnie gardło, więc poza witaminą C piję dodatkowo syrop z cebuli i czosnku. Jest na prawdę skuteczny, więc gorąco go Wam polecam!
SKŁADNIKI
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 4 łyżeczki cukru
WYKONANIE
Cebulę i czosnek obrać i pokroić na małe kawałki. Do szklanki wsypywać warstwami nieco cebuli, czosnku i łyżeczkę cukru. Powinny powstać nam 4 warstwy zawsze kończące się łyżeczką cukru. Szklankę przykryć np. podkładką i zostawić w ciepłym miejscu, aż w szklance zacznie pojawiać się syrop. Następnie przechowywać już w nieco chłodniejszym miejscu, żeby się za szybko nie popsuło. Syrop można przechowywać w chłodnym miejscu 2 dni.
Dawkowanie: 2-3 razy dziennie łyżkę syropu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz