Sam absynt jest bardzo ostry i nie każdemu może przypaść do gustu, tymczasem proponowany poniżej shot pozwala nadal dominować w smaku absyntowi, ale jest on o wiele łagodniejszą wersją od czystego absyntu. Mi osobiście bardzo smakowało :-)
Poniższy shot podawać należy najlepiej w kieliszku 50 ml.
SKŁADNIKI
- 1/3 kieliszka soku pomarańczowego
- 1/3 kieliszka blue curacao
- 1/3 kieliszka absyntu
WYKONANIE
Podane powyżej składniki wlać do kieliszka w kolejności ich podania.
"Shot (hiszp. chupito) – sposób przyrządzania i podawania koktajlu alkoholowego. Shot ma objętość do 50 ml.
Napoje tego typu są mocniejsze od long drinków gdyż składnikami są zazwyczaj alkohole
o wysokiej procentowej ich zawartości, a sporządza się je bez
składników rozcieńczających. Składniki bezalkoholowe dodaje się w małych
ilościach. Shot serwuje się w kieliszku do wódki i pije zwykle na raz."
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz