Jeżeli lubicie jeść sałatki, to koniecznie musicie kiedyś spróbować z serem Camembert, gruszką, orzechami i innymi równie pysznymi składnikami. Jest przepyszna i sycąca. Mój mąż powiedział, że w takim zestawieniu bardzo smakowała mu w tej sałatce gruszka. Mi zresztą również. Dip do sałatki przygotowałam z oliwy z oliwek extra vergine z przyprawą do sałatek i dipów Vegeta Natur, sokiem z limonki i miodem. Pasował idealnie. Sałatkę udekorowałam kiełkami koniczyny, ale możecie wykorzystać inne np. brokuła, czy też jarmużu.
Na 2 duże porcje.
SKŁADNIKI
- 1 opakowanie miksu sałat
- 1 gruszka konferencja
- 1 ser Camembert (120 g)
- 5 rzodkiewek
- 5 obranych z łupin orzechów włoskich
- 5 pomidorków koktajlowych
- garść kiełków
- oliwa z oliwek extra vergine
- 1/2 limonki
- płaska łyżeczka miodu
- przyprawa Vegeta Natur do sałatek i dipów
WYKONANIE
Do garnuszka wlać oliwę, dodać sok wyciśnięty z połowy limonki, wsypać łyżkę przyprawy Vegeta Natur do sałatek i dipów, dodać miód i wymieszać. Na dwa duże talerze nałożyć najpierw miks sałat. Gruszkę pokroić w kostkę, każdą rzodkiewkę przekroić na 4 części, pomidorki koktajlowe przekroić na pół. Na miks sałat nałożyć gruszkę, rzodkiewki, orzechy włoskie, pomidorki koktajlowe i pokrojony na mniejsze kawałki ser Camembert. Całość polać przygotowanym dipem i posypać kiełkami. Podawać od razu.
#durszlakXvegetanatur #vegetanatur #inspirowanenatura
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz