wtorek, 28 kwietnia 2020

Sałatka z serem camembert, gruszką i orzechami


Jeżeli lubicie jeść sałatki, to koniecznie musicie kiedyś spróbować z serem Camembert, gruszką, orzechami i innymi równie pysznymi składnikami. Jest przepyszna i sycąca. Mój mąż powiedział, że w takim zestawieniu bardzo smakowała mu w tej sałatce gruszka. Mi zresztą również. Dip do sałatki przygotowałam z oliwy z oliwek extra vergine z przyprawą do sałatek i dipów Vegeta Natur, sokiem z limonki i miodem. Pasował idealnie. Sałatkę udekorowałam kiełkami koniczyny, ale możecie wykorzystać inne np. brokuła, czy też jarmużu.


Na 2 duże porcje.


SKŁADNIKI

  • 1 opakowanie miksu sałat
  • 1 gruszka konferencja
  • 1 ser Camembert (120 g)
  • 5 rzodkiewek
  • 5 obranych z łupin orzechów włoskich
  • 5 pomidorków koktajlowych
  • garść kiełków
  • oliwa z oliwek extra vergine
  • 1/2 limonki
  • płaska łyżeczka miodu
  • przyprawa Vegeta Natur do sałatek i dipów


WYKONANIE

Do garnuszka wlać oliwę, dodać sok wyciśnięty z połowy limonki, wsypać łyżkę przyprawy Vegeta Natur do sałatek i dipów, dodać miód i wymieszać. Na dwa duże talerze nałożyć najpierw miks sałat. Gruszkę pokroić w kostkę, każdą rzodkiewkę przekroić na 4 części, pomidorki koktajlowe przekroić na pół. Na miks sałat nałożyć gruszkę, rzodkiewki, orzechy włoskie, pomidorki koktajlowe i pokrojony na mniejsze kawałki ser Camembert. Całość polać przygotowanym dipem i posypać kiełkami. Podawać od razu.










#durszlakXvegetanatur #vegetanatur #inspirowanenatura


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz