niedziela, 1 października 2017

Zielony koktajl z jarmużem i tropikalnym akcentem


Pyszny i zdrowy koktajl. Osobiście nie przepadam za jarmużem, ale w takiej postaci jest praktycznie niewyczuwalny. Dodatkowo koktajl ma idealnie kremową konsystencję, bo zakupiłam ostatnio blender wysokoobrotowy.

SKŁADNIKI

  • 1/2 dużego ananasa
  • garść roszponki
  • 3 duże liście jarmużu
  • 2 kiwi
  • 1 banan
  • 600 ml wody

WYKONANIE

Ananas obrać ze skóry i wyciąć twardy środek. Banana i kiwi obrać ze skóry. Jarmuż i roszponkę umyć. Wszystkie składniki umieścić w misie blendera, dodać wodę i włączyć urządzenie. Koktajl rozlać do szklanek i podawać od razu.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz