Udało mi się ostatnio kupić na rynku w mieście jagody i tak też powstał ten pyszny koktajl. Jeżeli wolicie bardziej słodkie smaki, to można dodać więcej bananów lub np. łyżkę ksylitolu. Po jagody warto sięgać, bo to istna kopalnia witamin i minerałów. To również najlepsze przeciwutleniacze, poza tym mają właściwości przeciwbakteryjne i regulują poziom cholesterolu i cukru we krwi. Ja dodaję jagody wszędzie, gdzie tylko się da. I Was też do tego zachęcam.
SKŁADNIKI
- 200 g jagód
- 400 ml mleczka kokosowego z puszki
- 1 banan
- 200 ml wody (przegotowanej i ostudzonej lub mineralnej)
- 1 czubata łyżeczka mielonego siemienia lnianego
WYKONANIE
Jagody umyć i przełożyć do misy blendera. Dodać obranego banana, mleczko kokosowe, wodę i siemię lniane, po czym całość zblendować. Podawać od razu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz