Idealna propozycja na drugie śniadanie. Dzięki temu, że serniczki są w kokilkach można je bez problemu zabrać do pracy, czy na piknik. Połączenie płatków z twarogiem, to smaczny i zdrowy pomysł na rodzinne śniadanie.
Z podanego poniżej przepisu wychodzą 3 porcje serniczków w kokilkach.
SKŁADNIKI
- 1 jajko
- szczypta soli
- 70 g cukru trzcinowego
- 250 g twarogu (1 kostka)
- 1 opakowanie budyniu waniliowego bez dodatku cukru
- 3 pełne garście płatków Lubella corn flakes kakao i miód
WYKONANIE
Piekarnik rozgrzać do temperatury 180°C. Do miski wbić jajko, dodać szczyptę soli, cukier trzcinowy i ubić. Do ubitej masy dodać twaróg, zmiksować, następnie wsypać proszek budyniowy i ponownie zmiksować. Na koniec wsypać płatki Lubella corn flakes kakao i miód, wymieszać łyżką i nałożyć masę do kokilek. Kokilki włożyć do piekarnika i piec serniczki 30 minut. Po tym czasie piekarnik wyłączyć, ale nie otwierać go przez 10-15 minut. Po upływie tego czasu uchylić lekko drzwiczki piekarnika i w ten sposób studzić serniczki.
#odkrywamcomożezboże #mojaalternatywa #zrodzinąnajlepiej #lubella
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz