Zdrowa i w dodatku fit wersja lodów. Bez dodatku cukru białego, a za to z całym zestawem witamin i mikroelementów.
SKŁADNIKI
- 2 banany
- 1 puszka (400 ml) mleczka kokosowego
- 3 łyżeczki wiórków kokosowych
WYKONANIE
Banany obrać ze skórki i umieścić w misie blendera. Dodać mleczko kokosowe (tylko gęstą, białą część bez wody kokosowej), dwie łyżeczki kokosu i włączyć urządzenie. Zmiksowaną masę przelać do szczelnego pojemnika (np. po lodach) i posypać pozostałym kokosem. Włożyć do zamrażalnika i mieszać co godzinę, dzięki czemu nie powstaną grudki lodu.
Uwagi: Przed nakładaniem lodów należy je wyciągnąć z zamrażalnika na co najmniej 10-15 minut, bo w przeciwnym razie będą zbyt twarde by nakładać je gałkownicą. Lody przed podaniem można dodatkowo posypać kokosem. Aby banan nie ściemniał po zmiksowaniu należy delikatnie skropić go sokiem z cytryny (ja o tym zapomniałam i lody mają kolor betonu).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz