Tym razem przepis na naleśniki gezglutenowe i bez mleka krowiego. Inspiracją był dla mnie przepis Kulinarnej Maniusi LINK, z tym że musiałam wprowadzić nieco zmian ze względu na syna, który nie toleruje mleka.
SKŁADNIKI
- 2 jajka
- 380 ml mleka kokosowego
- 1 łyżeczka cukru
- szczypta soli
- 100 g mąki kukurydzianej
- 170 g mąki ryżowej
- 1 łyżka oleju ryżowego
- olej ryżowy do smażenia
WYKONANIE
Do miski wbić jajka, dodać pozostałe składniki i krótko zmiksować do uzyskania jednolitej masy. Odstawić na 30 minut. Po tym czasie przemieszać łyżką ciasto naleśnikowe i wlewać je chochlą na patelnię z rozgrzanym olejem ryżowym. Smażyć z obu stron na słoty kolor.
U mnie naleśniki były podane z syropem klonowym i owocami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz