wtorek, 21 listopada 2017

Śniadaniowy pucharek jagodowy z płatkami i jogurtem


Pyszne i zdrowe śniadanie, które Wam na pewno zasmakuje i zaskoczy Waszych bliskich. Koniecznie musicie spróbować, bo smak jagód, płatków, jogurtu i syropu daktylowego idealnie się łączą. Dodatkowo płatki przyjemnie chrupią w trakcie jedzenia. Do podania w domu polecam kieliszki na wysokiej stopce, bo ładnie się prezentują, ale śniadanie to można również zabrać do pracy, przygotowując je od razu w pojemniku.


Na 2 porcje.

SKŁADNIKI

  • 180 g jogurtu naturalnego
  • 120 g jagód
  • 2 garście płatków Lubella corn flakes klasyczne
  • syrop daktylowy


WYKONANIE

Na dno pucharków nałożyć łyżkę jogurtu naturalnego, następnie polać odrobiną syropu daktylowego i ułożyć jagody. Na jagody ułożyć płatki kukurydziane, a na nie pozostały jogurt naturalny. Wierzch polać dużą ilością syropu daktylowego i udekorować jagodami i płatkami kukurydzianymi.

Uwagi: Jeżeli korzystacie z mrożonych jagód, to ich nie odmrażajcie. Pucharek będzie w ten sposób łatwiej przygotować i będzie ładniej wyglądał. W takiej sytuacji pucharków nie podajemy od razu, tylko należy odczekać około 15 minut.





 #dzienzdrowegosniadania #odkryjcomozezboze #silazezboz #lubella #lubellacornflakes




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz