Jarmuż jest coraz bardziej popularny ze względu na swoje wszechstronne właściwości. Postanowiłam więc zrobić kilka potraw z jego wykorzystaniem. Najprościej i najszybciej robi się jajecznicę z jarmużem. Jeżeli chodzi o sam smak końcowy, to wydaje mi się, że tradycjonalistą może nie przypaść do gustu, za to mnie i mężowi smakowało.
Porcja na 2 osoby.
SKŁADNIKI
- 5-6 liści jarmużu
- 6 jajek
- 1 pomidor
- 1 łyżka masła
- sól do smaku
WYKONANIE
Jarmuż umyć i drobno posiekać. Pomidor sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Masło rozpuścić w garnuszku, wbić jajka, posolić, wsypać jarmuż i pomidor. Ustawić palnik na średnią moc i smażyć mieszając. Jajka powinny zmieszać się z jarmużem i pomidorem. Podawać od razu z pieczywem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz