Pora na ponowne uzupełnienie witamin w naszym organizmie. W dzisiejszym koktajlu dominuje smak jabłek i bananów z lekką nutką ogórka.
SKŁADNIKI
- 2 jabłka
- 2 banany
- 1 kiwi
- 1 pomarańcza
- 2 grube plasterki ogórka (+ ogórek do dekoracji)
- 1 kefir
WYKONANIE
Banany muszą być dojrzałe, zaś pomarańcza jak najbardziej soczysta.
Jabłka obrać ze skórki i skroić do blendera bez ogryzka. Pozostałe owoce również obrać i umieścić w misie blendera. Jeżeli pomarańcza ma pestki, to
koniecznie należy je wyciągnąć. Dodać ogórek, wlać kefir i włączyć
urządzenie. Żeby miąższ pomarańczy nie był gęsty, to warto zostawić
blender nieco dłużej włączony.
Najlepiej podawać od razu udekorowane plasterkiem ogórka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz