czwartek, 15 stycznia 2015

Koktajl z nutą ogórka


Pora na ponowne uzupełnienie witamin w naszym organizmie. W dzisiejszym koktajlu dominuje smak jabłek i bananów z lekką nutką ogórka.

SKŁADNIKI
  • 2 jabłka
  • 2 banany
  • 1 kiwi
  • 1 pomarańcza
  • 2 grube plasterki ogórka (+ ogórek do dekoracji)
  • 1 kefir


WYKONANIE

Banany muszą być dojrzałe, zaś pomarańcza jak najbardziej soczysta.
Jabłka obrać ze skórki i skroić do blendera bez ogryzka. Pozostałe owoce również obrać i umieścić w misie blendera. Jeżeli pomarańcza ma pestki, to koniecznie należy je wyciągnąć. Dodać ogórek, wlać kefir i włączyć urządzenie. Żeby miąższ pomarańczy nie był gęsty, to warto zostawić blender nieco dłużej włączony. Najlepiej podawać od razu udekorowane plasterkiem ogórka.