Ostatnio często serwuję sałatki na obiad. Tym razem sałatkę z burakiem i serem feta zabrałam do pracy. Jest pyszna. Wszystkie jej składniki idealnie się komponują. Dzięki dipowi na bazie oliwy i octu balsamicznego z ziołami, nawet niejadki buraków się skuszą.
Na 2 duże porcje.
SKŁADNIKI
- 1 opakowanie miksu sałat
- 1 duży pomidor
- 1 duży ugotowany burak
- 1 średnia czerwona cebula
- 1/2 czerwonej papryki
- 100 g sera feta
- 2 łyżki octu balsamicznego
- 4 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
- 1 łyżka mieszanki ziół sałatkowych
WYKONANIE
Do garnuszka wlać oliwę, dodać ocet balsamiczny, mieszankę ziół i wymieszać. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Paprykę, pomidor i buraka pokroić na mniejsze kawałki. Na dwa duże talerze nałożyć najpierw miks sałat, następnie cebulę, paprykę, pomidor, buraka i ser feta pokrojony w kostkę. Sałatkę polać dipem i podawać od razu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz