Makaron z truskawkami i twarogiem, to propozycja na szybki i sycący obiad. Bez wątpienia najbardziej to danie zasmakuje najmłodszym domownikom. Ja wykorzystałam pół na pół makaron zwykły i czekoladowy. W chwili obecnej, gdy borykamy się z pandemią, a ceny mięsa poszły drastycznie w górę, potrawa ta sprawdzi się idealnie.
SKŁADNIKI
- 450 g mrożonych truskawek
- 1 banan
- 200 g śmietany 30%
- 2 łyżki cukru brzozowego
- 400 g makaronu świderki
- 150 g półtłustego twarogu
WYKONANIE
Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Na patelnię wsypać truskawki, dodać cukier, pognieciony widelcem banan i śmietanę, po czym podgrzewać do momentu, aż sos nieco zgęstnieje. Następnie wsypać odcedzony z wody makaron i dobrze wymieszać. Potrawę nałożyć na talerze i posypać pokruszonym twarogiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz