poniedziałek, 11 czerwca 2018

Nalewka kokosowa na rumie


Nie zawsze mamy ochotę czekać długie tygodnie, a nawet miesiące na nalewkę. Można wtedy przygotować wersję przyśpieszoną. Wystarczy odpowiednio dobrać składniki, które przyniosą równie ciekawy efekt.



SKŁADNIKI

  • 2 puszki mleka kokosowego
  • 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 1 l rumu

WYKONANIE

Wszystkie składniki ze sobą połączyć, dobrze wymieszać, po czym przelać do butelek. Przechowywać w chłodnym miejscu (najlepiej w lodówce). 

Uwagi: Jeżeli nalewkę przechowujecie w lodówce, to przed nalaniem do kieliszków należy ją wcześniej wyciągnąć, ponieważ mleko kokosowe bardzo gęstnieje (co może utrudnić rozlewanie nalewki do kieliszków).


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz