wtorek, 14 czerwca 2016

Zielony koktajl z roszponką i truskawkami


Zdrowy koktajl, w którym występują jedynie cukry naturalne z owoców, tj. z truskawek i banana. W smaku bardzo pyszny. Najlepiej podawać go schłodzony.


SKŁADNIKI
  • 125 g roszponki (u mnie 1 opakowanie FreshLine)
  • 200 g truskawek
  • 1 banan
  • 3 liście sałaty masłowej
  • 1 duży liść kalarepy
  • 2 kefiry (2 x 400 g)

WYKONANIE

Roszponkę, truskawki, liście sałaty i liść kalarepy umyć. Truskawki obrać z szypułek, banan obrać ze skórki. Wszystkie warzywa i owoce umieścić w misie blendera, po czym wlać kefiry i włączyć urządzenie. Dobrze zmiksowany koktajl przelać do wysokich szklanek i udekorować truskawkami lub liśćmi roszponki.