niedziela, 18 grudnia 2022

Kawa zbożowa z czekoladą i cynamonem


Okres zimowy, to taki czas, że warto się nieco rozpieszczać, skoro pogoda tego nie robi ;-) U mnie zagościła więc pyszna i rozgrzewająca kawa zbożowa z czekoladą i cynamonem. Do tego zaserwowałam sobie ubite mleko. Bardzo prosto, szybko i smacznie.




SKŁADNIKI

  • 1-2 kostki czekolady mlecznej
  • 1/2 łyżeczki gorzkiego kakao
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 2 łyżeczki kawy zbożowej rozpuszczalnej (np. Inka klasyczna)
  • 30-40 ml mleka 3,2%



WYKONANIE


Do kubka włożyć czekoladę, dodać kakao, cynamon i kawę zbożową. Całość zalać gorącą, przegotowaną wodą i energicznie mieszać, tak aby czekolada się rozpuściła. Na koniec dodać mleko (u mnie ubite).






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz