Bardzo sycący i zdrowy zielony koktajl. Zrobiłam z wykorzystaniem 100 g jarmużu, ale to zdecydowanie zbyt duża ilość, bo koktajl jest wtedy za gęsty i źle się go pije. Dlatego też w przepisie koryguję jego ilość. Koktajl polecam bardziej zagorzałym zwolennikom zielonego, bo nie posiada on zbytnich walorów smakowych.
SKŁADNIKI
- 50 g jarmużu
- 70 g zielonego ogórka
- 1 banan
- 1 mały pęczek natki pietruszki
- 1 gałązka natki seleru
- 1 jabłko
- 700 ml wody
WYKONANIE
Jabłko obrać, wyciąć gniazdo nasienne, banana również obrać ze skórki. Ogórek, jarmuż, natkę pietruszki i selera umyć. Umieścić wszystkie składniki w misie blendera i włączyć urządzenie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz