sobota, 24 września 2016

Zielony koktajl z jarmużem, ogórkiem, natką pietruszki i selera, jabłkiem i bananem


Bardzo sycący i zdrowy zielony koktajl. Zrobiłam z wykorzystaniem 100 g jarmużu, ale to zdecydowanie zbyt duża ilość, bo koktajl jest wtedy za gęsty i źle się go pije. Dlatego też w przepisie koryguję jego ilość. Koktajl polecam bardziej zagorzałym zwolennikom zielonego, bo nie posiada on zbytnich walorów smakowych.


SKŁADNIKI

  • 50 g jarmużu
  • 70 g zielonego ogórka
  • 1 banan
  • 1 mały pęczek natki pietruszki
  • 1 gałązka natki seleru
  • 1 jabłko
  • 700 ml wody

WYKONANIE

Jabłko obrać, wyciąć gniazdo nasienne, banana również obrać ze skórki. Ogórek, jarmuż, natkę pietruszki i selera umyć. Umieścić wszystkie składniki w misie blendera i włączyć urządzenie.