niedziela, 15 października 2017

Tropikalny zielony koktajl z ananasem, bananem, jarmużem i selerem


Zdrowy i bardzo pyszny koktajl, na który warto skusić się właśnie teraz, bo mamy zdecydowanie sezon na ananasa ;-) To też wspaniały sposób na przemycenie do jadłospisu świeżego jarmużu, który nie należy do najpyszniejszych (w każdym razie moim zdaniem).



SKŁADNIKI

  • 3 duże liście jarmużu
  • 2 średnie łodygi selera naciowego
  • 1 banan
  • 1/2 dużego ananasa
  • 600 ml wody

WYKONANIE

Ananas obrać ze skóry i wyciąć twardy środek. Banana obrać ze skóry. Liście jarmużu i łodygi selera umyć. Wszystkie składniki umieścić w misie blendera, dodać wodę i włączyć urządzenie. Gotowy koktajl podawać od razu.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz