Sernik pyszny i orzeźwiający. Myślę, że śmiało owoców można dodać więcej ;-) Jeżeli chodzi o zdjęcia... trudno się nimi sugerować xD Zrobione z ręki telefonem. Chciałam podzielić się przepisem, a z mojego aparatu tak długo już nie korzystałam, że wszystkie trzy baterie są rozładowane xD To, że nie ma mnie na blogu, nie oznacza, że przestałam gotować i piec. Raczej chodzi o to, że jak mam zrobić szybkie zdjęcie, które nijak nie oddaje prawdziwego wyglądu potrawy, to zazwyczaj odpuszczam. A profesjonalnych zdjęć nie robię, bo to zbyt czasochłonne, a mnie przytłoczyła codzienność. Jest praca, do której mam daleko, są obowiązki domowe, syn, z którym trzeba przysiąść nad nauką, a przede wszystkim jest takie poczucie, że to co robię nic nie wnosi. Kiedyś ludzie zaglądali na blogi i każdy mój post miał sporą liczbę odsłon. Teraz to się zmieniło. Wszyscy skierowali swoją uwagę na You Tube, a ja po prostu nie poszłam z duchem czasu...
SKŁADNIKI:
- 1 kg sera twarogowego z wiaderka
- 130 g masła
- 180 g cukru
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru
- opcjonalnie 1 łyżeczka esencji waniliowej
- 40 g kaszy manny
- 200 g śmietany 30%
- 90 g białej czekolady
- 4 jajka
- szczypta soli
- 400-500 g jeżyn
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz