wtorek, 11 czerwca 2019

Szaszłyki z warzywami i kiełbasą


Sezon grillowy w pełni, a ja Wam polecam szaszłyki z warzywami i kiełbasą. Przygotowuje się je ekspresowo i są świetnym urozmaiceniem w menu grillowym. Mi osobiście bardzo smakują. Bo czasami najlepiej smakuje prostota :-)


Na około 10 sztuk szaszłyków na średnich patyczkach.


SKŁADNIKI

  • 4 kiełbasy śląskie
  • 2 średnie cebule
  • 1 średnia cukinia
  • 1 czerwona papryka
  • przyprawa uniwersalna do grilla


WYKONANIE

Cebulę obrać i pokroić w talarki. Z papryki wyciąć gniazdo nasienne i pokroić na średniej wielkości kawałki. Cukinię i kiełbasę pokroić w plasterki. Na każdy patyk nadziewać naprzemiennie paprykę, kiełbasę, cukinię i cebulę. Tak przygotowane szaszłyki posypać przyprawą do grilla (ja dodatkowo posmarowałam każdy szaszłyk pędzelkiem olejem rzepakowym). Szaszłyki grillować na niewielkim ogniu, aż warzywa nie będą surowe, a szaszłyki ładnie się przypieczą. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz